Wat is siliconen transferdruk?

U heeft het misschien al meegemaakt: u bestelt softshell jassen met opdruk en wat blijkt, de kleur van u logo komt niet overeen met wat u gevraagd heeft. De ondergrond van de jas komt door de druk/print waardoor uw logo een andere kleur krijgt. Dit fenomeen heten we in vaktermen doorbloeding. Het probleem is dat de inkt van een reguliere transfer kan gaan samensmelten met de inkt van de stof van het textiel. In het geval van een softshell jas gaat dit om een polyester stof. 

Transferdruk vs. siliconen transferdruk

Bij reguliere transferdruk gaat men een beeld of logo op een speciaal soort papier gaan drukken. Vervolgens plaatst men het papier op het textiel en door middel van hitte drukt men het logo. Door de hitte laat het logo los van het papier en hecht zich op het textiel. Met transferdruk kan je gedetailleerd (meerdere kleuren) logo's gaan drukken. 

Bij siliconen transferdruk is de samenstelling van de inkt op basis van siliconen en dus anders dan bij de reguliere transferdruk. Siliconen transfers stoten de inkt van de textiel stof (bv. polyester) af, waardoor er 100% garantie is dat er geen doorbloeding optreedt. 

Is er altijd kans op doorbloeding bij reguliere transfers?

Neen, in veel gevallen is er ook geen doorbloeding. Dit kan bijvoorbeeld afhankelijk zijn van het soort stof. Polyester stoffen kunnen anders geverfd zijn waardoor de ene polyester stof kan doorbloeden en de andere minder tot niet. Katoen is niet zo gevoelig aan doorbloeding, maar producten zoals jassen, leggings, etc. bestaan vaak enkel in polyester. Doorbloeding komt ook vaker voor bij lichte logo's op een donkere stof omdat het contrast tussen beide kleuren groot is valt zelfs een kleine doorbloeding op. 

Andere voordelen van siliconen transferdruk

Een siliconen transfer is ook veel flexibeler van samenstelling wat maakt dat deze techniek ook interessant is op flexibele stofsamenstellingen zoals polyester met stretch. Een reguliere transfer kan sneller gaan scheuren of krakeleren op dit type stoffen, waarbij een siliconen transfer tot op zekere hoogte mee kan bewegen met de stof. 

Wat zijn de nadelen? 

Vrij eenvoudig, een siliconen transfer is een stuk duurder dan een reguliere transfer (op dit moment althans). Daarom raden wij aan om dit te overwegen bij producten die de moeite waard zijn. Zoals softshell jassen.

Case Volvo Trucks softshell jassen:
Recent leverden we maar liefst
750 softshell jassen voor Volvo Trucks gebruik makend van siliconen transferdruk. Het resultaat mag er absoluut zijn!

Maximum Image adviseert u graag tijdens uw zoektocht

Bent u op zoek naar gepersonaliseerd textiel? U weet niet waar te beginnen? Welke druktechniek past het best bij uw aanvraag? Geen probleem! Ons deskundig team adviseert u graag tijdens uw zoektocht. Wij zorgen voor uw imago, terwijl u zich kan bezighouden met uw core business. 

Contact:
09 345 09 97

Maximum Image bv
Damstraat 164, 9180 Moerbeke-Waas