logo
Tips bij de aankoop van bedrijfskleding
Afbeelding: voorbeeld van een bedrijfskleding pakket met duurzame hoodie, muts en handschoenen voor onze klant VDL KTI. Afgewerkt met een borduring.

Tips bij de aankoop van bedrijfskleding

Bedrijfskleding is iets functioneels en wordt nog vaak als ‘kost’ gezien. Het tegendeel is echter waar. In de huidige marktsituatie is de ‘war-for-talent’ gigantisch. Dat wil zeggen dat je als onderneming verschillende uitdagingen hebt, waaronder medewerkers tevreden houden en de teamgeest stimuleren. Tevreden werknemers blijven langer gebonden aan jouw onderneming en presteren beter. Bedrijfskleding speelt net daar een belangrijke rol in.

Tot slot draagt uniforme bedrijfskleding ook nog eens bij tot het imago. Bedrijven met uniforme bedrijfskleding worden als professioneler ervaren. Nu je zeker overtuigd bent van de kracht van bedrijfskleding, waar moet je op letten bij de aankoop van deze kleding? We bundelen het in enkele tips.

Het belang van uniforme bedrijfskleding We beschreven het reeds in de introductie, uniformiteit. Een element dat steeds belangrijker wordt bij de keuze van bedrijfskleding. Voorheen werden verschillende kledingmerken, kleuren, … door elkaar gekocht. Met alle gevolgen van dien. Sommige zaken komen misschien wel bekend voor:

Kleurverschil tussen merken: het ene navy is het andere niet. Maatverschil tussen merken: in merk A heb je een medium, in merk B is die medium plots een pak te groot. Om dat te vermijden proberen wij bij Maximum Image jouw aanvraag goed te analyseren. Waar mogelijk trachten we om zoveel mogelijk binnen één merk te blijven. Een aantal van onze merken spelen bovendien zeer sterk in op deze trend, denk maar aan de Printer Essentials collectie of de Clique lijn. Deze lijnen brengen zo veel mogelijk uniformiteit op vlak van kleuren en maten en bieden een bedrijfskleding collectie aan die heel jouw team kan kleden. Van T-shirts tot jassen. Leuke touch in de Printer collectie is dat je de zip pullers (zie afbeelding), optioneel, kan wijzigen naar een kleur dat beter past bij jouw huisstijl. Cool toch!

Kies de juiste personalisatie techniek “Zo moeilijk is dat toch niet? Ik wil een bedrukking of een borduring.” Hmm, net niet. Er zijn best wat factoren waarmee je rekening dient te houden. Denk maar aan zaken zoals:

Een logo met gradient (overloop): kan je al niet borduren. Logo’s met zeer fijne details kan je moeilijk tot niet borduren omdat de details dichtslibben. Wordt de bedrukte kleding industrieel gewassen? Dan kies je voor transfers die 60 graden of meer wasbaar zijn. Softshell jassen bedrukken? Let op voor doorbloeding van het logo, bij de foute transfer keuze gaat het logo gaan doorschijnen. Leer er alles over op deze pagina. Een logo visualiseren is eenvoudig online, maar wanneer je bv. gaat borduren op een borstzak kan deze dichtgestikt worden. Bedrukken op sportshirts met extra veel elastaan? Neem flexibele transfers die meegaan met de stof. Deze zijn duurder, maar gaan een pak langer mee.

Zo kunnen we nog wel eventjes doorgaan. Kortom, bij Maximum Image hoeft u zich geen zorgen te maken. Ons team heeft zeer veel ervaring en adviseert u met veel passie en expertise.

De wasbaarheid van uw bedrijfskleding Misschien wel de voornaamste reden waarom bedrijfskleding snel verslijt is de manier waarop er gewassen wordt. Afhankelijk van uw industrie en functie zal jouw bedrijfskleding vuil of minder vuil zijn. Wanneer de kleding echt besmeurd is, zal deze op hogere temperaturen gewassen moeten worden. Heel wat van onze workwear merken zoals Tricorp, ProJob, Helly Hansen, Printer, etc. weten dit en voorzien kleding die 60 graden wasbaar is. Bepaalde industrieën vragen nog hogere wastemperaturen, ook voor hen hebben we een uitgebreid assortiment beschikbaar. In elk geval is het belangrijk om rekening te houden met de personalisatie en dit dus duidelijk te vermelden tijdens jouw aanvraag. Dan vermijd je problemen achteraf.

Kijk naar de ‘cost per wear’ Vergelijkbaar met de TCO (Total Cost of Ownership) bij bedrijfswagens is er de CPW (Cost Per Wear) bij bedrijfskleding. Steeds vaker vragen onze klanten naar kwaliteit ipv kwantiteit. Een trend die perfect aansluit bij een duurzame visie. Een simpel voorbeeld:

T-shirt X kost per stuk €10 en moet na 20 wasbeurten vervangen worden. T-shirt Y kost €15 maar moet slechts na 50 wasbeurten vervangen worden.

Cost per wear T-shirt X = €0,50 cent. Cost per wear T-shirt Y = €0,30 cent Conclusie? Kijk niet alleen naar de eenheidsprijs. Veel van onze klanten stappen over op deze visie en kiezen voor kwaliteit en duurzaamheid!

Wist je dat we jouw oude bedrijfskleding kunnen recycleren? Het is jammer genoeg onvermijdelijk dat jouw bedrijfskleding uiteindelijk verslijt. Dan kan je het weggooien of je kan het recycleren. Maximum Image biedt een recyclage service aan die door steeds meer klanten gebruikt wordt. In samenwerking met GAIA Circulair, een gespecialiseerde recyclage firma, verzamelen we oude bedrijfskleding om ze vervolgens te recycleren. Concreet zijn er 3 mogelijkheden:

Kleding die toch nog draagbaar is kan nog ingezet worden bij bepaalde vzw’s/organisaties, al doen we dit NIET met kleding die voorzien is van een logo. Kleding die nog oké is kan versneden worden en ‘ge-upcycled’ worden zoals we gedaan hebben voor Carrefour België. Bepaalde kledingstukken hebben we hergebruikt om een koeltas van te maken, leuk toch? Kleding die totaal versleten is zal vermalen worden tot nieuwe grondstof voor bv. tapijten, gordijnen, autozetels. Dus heb je oude bedrijfskleding en wens je die te recycleren? Laat het ons weten en we sturen jou de nodige info toe.

Welke service krijg je bij de aankoop van jouw bedrijfskleding?
Je kan bedrijfskleding online bestellen, akkoord. Maar vaak stopt daar de service. Bij Maximum Image focussen we sterk op persoonlijk advies en service. Zo bieden we oplossingen als:

KMS (Kleding Management Systeem): manage jouw personeel in een handig platform met punten. Wie heeft welke kleding in bezit? Wie kan bijbestellen (met punten/cash). En Maximum Image verpakt, verzendt en levert de goederen tot bij de drager. Super easy! Verpakken per medewerker: naast bulk levering kunnen we ook bedrijfskleding pakketten maken per medewerker. Erg persoonlijk en vooral handig voor jou als klant. Voorraad beheer: sommige klanten leggen hun voorraad bij ons neer en laten ons weten wanneer ze iets nodig hebben. Wij verzorgen de logistieke operatie.

Klaar om jouw bedrijfskleding te bestellen? Ons team helpt je graag op weg om al deze tips toe te passen zodat jij zonder zorgen kan genieten van tip top bedrijfskleding. Neem contact op met ons en één van onze medewerkers zal jou persoonlijk begeleiden in het proces. Of maak een afspraak in onze showroom te Moerbeke-Waas, dicht bij Lokeren, tussen Gent en Antwerpen.

We take care of your image, while you focus on your core business.