5 tips om uw werknemers te beschermen tegen Corona op het werk.

Het zal vermoedelijk nog weken of maanden duren alvorens we weer met z'n allen kunnen gaan werken. En zelfs dan zullen we met het virus moeten leren samenleven laten de virologen ons weten. Dit vergt grote inspanningen voor bedrijven om hun werkenemers veilig te laten werken. Maximum Image heeft 5 interessante tips voor u om de kans op besmettingen te beperken én ondertussen ook reclame te maken voor uw onderneming.

1. Ontsmet voldoende

Zoals u wel weet is het van groot belang om een goede handhygiëne te hanteren. Het is goed dat u handgel voorziet voor de werknemers, maar als iedereen diezelfde gel gebruikt is er nog steeds een klein risico op besmetting. Daarnaast staat de handgel op enkele vaste plaatsen, maar die kan niet overal staan. Daarom is het interessant om elke werknemer te voorzien van een persoonlijk, klein flesje dat ze altijd bij zich kunnen houden. Dit gaat voldoende lang mee en zo zijn ze overal en altijd beschermd. En het leuke is dat u deze handgels zelfs kan personaliseren met uw bedrijfslogo of leuke boodschap op. 

Handgel klein: https://shop.maximumimage.eu/product/hand-gel-small 

2. Zorg dat mensen afstand houden van uw personeel

In bepaalde sectoren zoals supermarkten of andere winkelketens werkt het personeel tussen het publiek. Onvermijdelijk zullen zij mensen tegenkomen in de winkel. Het is dus interessant om uw werknemers extra te laten opvallen met bijvoorbeeld uniforme werkkleding of zoals winkelketen Carrefour doet, met fluo hesjes met een boodschap op "1,5M afstand houden aub". Op die manier zijn ze goed zichtbaar en zullen mensen sneller de afstand respecteren. 


3. Voorzie voldoende informatie

Het mag dan wel al ontelbare keren gecommuniceerd zijn in de media, zodra u de mensen er niet aan herinnert worden vergeten ze snel de boodschap. Zorg er dus voor dat zowel werknemers als externen telkens opnieuw de nodige informatie te zien krijgen. Of misschien heeft u nog andere regels binnen uw onderneming die u wenst te communiceren. Dan kan dit op vele manieren zoals een A-Bord aan de inkom, of een staander met boodschap en handgel. Maximum Image heeft verschillende producten om dit gepersonaliseerd te doen en ook lang na Corona blijven ze nuttig. 

4. Let op met externe mensen

Mogelijks is het grootste gevaar voor uw werknemers het in contact komen met exterenen. Zij hebben een totaal andere sociale cirkel en het is moeilijker te traceren met wie ze in contact kwamen. Neem dus de nodige voorzorgsmaatregelen. Voorzie bijvoorbeeld een mondmasker voor externen bij het binnenkomen, plaats een handgel met meer informatie die men kan doornemen in de inkomhal. Bij het gebruik van tablets of andere touch apparaten is het bijvoorbeeld interessant om een pen met Stylus (touch) functie te geven aan uw klant of externe persoon. Dit reduceert het risico op besmetting via aanrakingen van het scherm én zorgt voor leuke marketing! 

5. Bescherm uw mensen op de baan

Last but not least, vergeet de mensen op de baan niet. Voor andere bedrijven worden zij als extern gezien. Maar niet iedereen zal de nodige beschermende producten voorzien. Neem dus uw eigen maatregelen en voorzie uw teams van hun eigen persoonlijke kit, met mondmasker, handgel en ander beschermende producten. Zo zijn ook zij zoveel mogelijk beschermd. 

Maximum Image Safety

Ook Maximum Image is getroffen door de Corona maatregelen, waardoor we met een kleinere bezetting werken dan anders, maar dit heeft geen directe impact op de leveringen. Anderzijds, moeten ook wij creatief zijn. Al de evenementen zijn uitgesteld of geannuleerd op korte termijn. Daarom zetten we nu in op het beschermen van personeel en dit meteen ook gebruiken als marketing om zo een interessante win-win situatie te creëeren. 

Maximum Image is een one-stop-shop voor uw imago. Zo verzorgen we dagelijks het imago van KMO's en multinationals zoals Carrefour, Hyundai, Panasonic, etc. Dit doen we met 5 productgroepen onder één dak aan te bieden: werkkleding - promokleding - sportkleding - relatiegeschenken - visuele communicatie. 

Stay safe, stay healthy!
Maximum Image team