Marktonderzoek door studenten van de Artevelde Hogeschool in opdracht van Maximum Image. - Deel 1

De afgelopen maanden werkten twee groepen van 5 studenten in opdracht van ons een marktonderzoek uit met als doel onze 'comfort oplossingen' en andere diensten af te toetsen in de markt. Maximum Image wil dan ook alle studenten bedanken voor hun schitterende inzet in deze lastige tijden. We delen graag de interessantste bevindingen van beide groepen met jullie. 

Het belang van relatiegeschenken, promotiemateriaal, bedrijfskleding, ...in 2021.In het eerste deel van het onderzoek kwam het belang van relatiegeschenken, promotiemateriaal en gepersonaliseerde kleding aan bod. 

  1. Uit onderzoek blijkt dat 61% van de mensen die één van deze producten ontvangt, dit langer dan 1 jaar bij zich houdt. Gemiddeld worden (relatie)geschenken zelfs 1 keer per dag gebruikt door de ontvanger. Op 6 maanden tijd levert dit maar liefst 180 contactmomenten op. Relatiegeschenkenzijn dus goede reclamedragers, maar het geeft ook aan dat een schenker zich focust op persoonlijk contact. Veel consumenten, maar ook bedrijven switchen naar een concurrerend merk na het ontvangen van een geschenk. 
  2. Door de coronacrisis zou men kunnen denken dat het geven van geschenken drastisch is verminderd, maar niets is minder waar. Het geven van relatiegeschenken is niet verminderd, maar wel veranderd. Heel wat bedrijven geven geschenken in bv. boxen aan hun werknemers gegeven voor hun inzet. Bovendien worden deze pakketten meestal bij medewerkers of klanten thuis geleverd. Ook bij Maximum Image was dit sterk merkbaar en we zetten dan ook extra in op de service bij deze pakketten. Zo stellen wij samen met u de box samen en versturen we hem naar individuele thuis adressen. Ook in 2021 zal deze trend zich verder zetten en een leuke box of geschenk thuis krijgen is dus een ideale manier om uw bedrijf op het juiste moment in de kijker te zetten. Het emotionele aspect van een geschenk krijgen mag men zeker niet onderschatten! 
  3. Gepersonaliseerde werk-of bedrijfskleding blijft een goede keuze om relatief goedkoop voor reclame, uitstraling en vertrouwen te zorgen bij klanten en prospecten. Het is eigenlijk het visitekaartje van een onderneming. Daarnaast versterkt bedrijfskleding ook het samenhorigheidsgevoel en dat kan de teamgeest alleen maar ten goede komen. 
  4. Promotionele kleding is iets minder in trek omdat heel wat fysieke evenementen niet kunnen doorgaan. Maar geef toe, indien u op een beurs voorbij een stand loopt waarbij iedereen andere kleding draagt geeft dat toch een ander gevoel dan wanneer het team uniform gekleed is. Het wekt vertrouwen op en je weet meteen wie je kan aanspreken. 
  5. Tot slot zijn heel wat mensen aan het sporten geslagen, waardoor veel bedrijven hun mensen voorzien van sportkleding die ze kunnen dragen in hun privé sfeer en op die manier het bedrijf toch in de picture zetten. Een leuk kledingstuk cadeau geven is nog steeds een goede manier om uw merkbekendheid te vergroten. Uw merkambassadeurs gaan met plezier uw merk naar voren brengen indien ze zo'n kledingstuk ontvangen. 

Benieuwd hoe u het maximale uit uw gepersonaliseerd textiel & merchandising kan halen? 

Het Maximum Image team adviseert u op basis van uw gewenste doelen om het beste resultaat te behalen uit uw gepersonaliseerde producten. Neem vrijblijvend contact op ontdek de eindeloze mogelijkheden! 

Contact: info@maximumimage.eu | 09 345 09 97

Showroom/kantoor: Damstraat 164, 9180 Moerbeke-Waas (BE)


www.arteveldehogeschool.be