Wat is de impact collectie?

De IMPACT-collectie is een selectie van producten waarmee gestreefd wordt om een positieve bijdrage te leveren. Er bestaat een verantwoordelijkheid ten aanzien van het milieu waar we niet omheen kunnen. De IMPACT-collectie richt zich op het verbruik van water. 


Hoe?

  1. Door gebruik te maken van gerecycleerd katoen en PET, en daarmee tot wel 1800 liter water per product te besparen. 
  2. Door het gebruik van glas en roestvrijstaal wordt de herbruikbaarheid van producten vergroot ten opzichte van producten voor eenmalig gebruik.
  3. Door het doneren van 2% van elk verkocht product uit de IMPACT-collectie aan Water.org.
Lees meer over de IMPACT-collectie op www.theimpactcollection.org 

Welke producten maken deel uit van de IMPACT-collectie?

In de collectie vindt u onder meer bedrukte rugzakken en laptoptassen gemaakt van gerecyleerde petflessen, maar ook gepersonaliseerde drinkflessen in allerlei modellen. Ontdek de catalogus hier. 

Betrouwbaarheid dankzij blockchain-technologie. 

Dankzij Aware garanderen we de toepassing van gerecycleerd materiaal en de duurzaamheidsclaims van verminderde effecten op het milieu, door baanbrekende tracer-en blockchain technologie. 

Aware is een virtuele component die duurzame inhoud verifieert in een eindproduct door middel van tracertechnologie en claims valideert door middel van blockchain-technologie. Het proces ziet u op onderstaande afbeelding.


De collectie is beschikbaar bij Maximum Image.