logo
Borduren op kleding
Wat is borduren? Waarom zou je voor een borduring kiezen? En wat zijn de limieten? Bij Maximum Image zijn borduren we dagelijks bedrijfskleding en promotionele kleding. We verduidelijkingen graag een aantal zaken in dit artikel. Lees verder onder de foto.
Geborduurde polo voor Encuentro coaching

Wat is borduren?

Borduren is een personalisatie techniek waarbij men met naald en draad (garen) een logo of tekst gaat aanbrengen op textiel producten. In onze sector gebeurt dit uiteraard door middel van een machine. Maar vergis u niet, er komt toch heel wat arbeid bij kijken.

 1. Het (vectoriele) logo moet eerst ingesteld worden d.m.v. een software programma. Dit proces is eenmalig en daarvoor rekent men instelkosten aan.
 2. Vervolgens kiest men de garen die het beste aanlsuiten bij de benodigde kleuren uit het design.
 3. De garen worden aangesloten op de machine.
 4. De kleding kan onder de machine en het borduren kan starten. Dit neemt enkele minuten in beslag, afhankelijk van de grootte, complexiteit, etc. Waarom zou je voor een borduring kiezen? Nu je weet wat borduren is wil je vast weten wanneer je best voor een borduring kiest. In veel gevallen is dit een persoonlijke of estetische keuze.
 • Een borduring is duurzaam en gaat lang mee.

 • In tegenstelling tot bij het drukken of printen van kleding heb je slechts 1 maal instelkosten bij borduren. (tenzij je de afmetingen wilt wijzigen)

 • Naar onze mening komt een borduring mooi uit op polo's, hemden, jassen en andere eerder premium kledingstukken.

 • Bepaalde producten zijn erg moeilijk om te bedrukken. Denk maar aan een polarfleece.

 • Wat zijn de limieten van borduren?

 • Borduren is fantastisch, maar heeft ook enkele limieten...

 • Logo's met een overloop (gradiënt) zijn niet borduurbaar of moeten vereenvoudigd worden.

 • Kleuren van de garen zijn bij benadering. Exacte PMS kleuren zijn (meestal) niet mogelijk. Anderzijds zijn er wel héél veel standaard kleuren ter beschikking.

 • Doordat er door de textiel gestikt wordt kunnen bepaalde producten hun functie verliezen. Denk maar aan waterdichte of waterafstotende kleding. Bv. een softshell jas.

 • In sommige gevallen kunnen (borst)zakken dichtgestikt worden. Advies bij borduren Zoals je ziet zijn er heel wat factoren die meespelen om kleding te borduren. Daarom raden we aan om onze expertise in te schakelen. Ons team bekijkt uw aanvraag in detail en zal steeds een optimaal voorstel doen. Neem vandaag nog contact op met ons om te mogelijkheden te bespreken.