5 tips om uw werknemers te beschermen tegen Coronavirus.

Het zal vermoedelijk nog weken of maanden duren alvorens we weer met z'n allen kunnen gaan werken. En zelfs dan zullen we met het virus moeten leren samenleven laten de virologen ons weten. Dit vergt grote inspanningen voor bedrijven om hun werknemers veilig te laten werken. Maximum Image heeft 5 interessante tips voor u om de kans op besmettingen te beperken én ondertussen ook reclame te maken voor uw onderneming.

1. Draag een mondmasker

Gisteren raakte bekend dat mondmaskers een belangrijke rol zullen spelen, wanneer de coronamaatregelen versoepeld worden. "Ze zullen aanbevolen worden wanneer er geen veilige afstand gehouden kan worden", klonk het bij premier Sophie Wilmès (MR). 

Daarnaast gaan we de komende maanden helaas moeten leren samenleven met het virus. Bedrijven gaan terug langzaamaan terug opstarten en zullen hun werknemers moeten beschermen. Een mondmasker is daarvoor een stap in de juiste richting. De superbeschermende maskers FFP2 en FFP3 zijn niet meteen beschikbaar en moeten beschikbaar blijven voor mensen die in direct contact komen met Covid-19 patiënten. 

Gelukkig zijn er veel alternatieven die misschien niet zo beschermend zijn, maar ze zijn toch beter dan niets. Maximum Image kan sinds vandaag verschillende mondmaskers aanbieden waarvan de meeste meteen ook herbruikbaar zijn (gemaakt uit katoen of polyester). Anderzijds kunnen deze ook gepersonaliseerd worden waardoor ze niet alleen nuttig zijn, maar ook voor de nodige reclame zorgen. Zo zijn er bedrijven die ze intern gebruiken of uitdelen aan klanten of zelfs verkopen in hun winkel. Slim gezien toch?


Opgelet: momenteel is de vraag naar onze mondmaskers heel groot, dit wil zeggen: first come, first served. Voor meer informatie, bekijk onze shop of contacteer ons via info@maximumimage.eu. 

Mondmaskers: https://shop.maximumimage.eu/product/protective-mask-standard 

2. Zorg dat mensen afstand houden van uw personeel

In bepaalde sectoren zoals supermarkten of andere winkelketens werkt het personeel tussen het publiek. Onvermijdelijk zullen zij mensen tegenkomen in de winkel. Het is dus interessant om uw werknemers extra te laten opvallen met bijvoorbeeld uniforme werkkleding of zoals winkelketen Carrefour doet, met fluo hesjes met een boodschap op "1,5M afstand houden aub". Op die manier zijn ze goed zichtbaar en zullen mensen sneller de afstand respecteren. 


3. Voorzie voldoende informatie

Het mag dan wel al ontelbare keren gecommuniceerd zijn in de media, zodra u de mensen er niet aan herinnert worden vergeten ze snel de boodschap. Zorg er dus voor dat zowel werknemers als externen telkens opnieuw de nodige informatie te zien krijgen. Of misschien heeft u nog andere regels binnen uw onderneming die u wenst te communiceren. Dan kan dit op vele manieren zoals een A-Bord aan de inkom, of een staander met boodschap en handgel. Maximum Image heeft verschillende producten om dit gepersonaliseerd te doen en ook lang na Corona blijven ze nuttig. 


4. Let op met externe mensen

Mogelijks is het grootste gevaar voor uw werknemers het in contact komen met exterenen. Zij hebben een totaal andere sociale cirkel en het is moeilijker te traceren met wie ze in contact kwamen. Neem dus de nodige voorzorgsmaatregelen. Voorzie bijvoorbeeld een mondmasker voor externen bij het binnenkomen, plaats een handgel met meer informatie die men kan doornemen in de inkomhal. Bij het gebruik van tablets of andere touch apparaten is het bijvoorbeeld interessant om een pen met Stylus (touch) functie te geven aan uw klant of externe persoon. Dit reduceert het risico op besmetting via aanrakingen van het scherm én zorgt voor leuke marketing! 


5. Bescherm uw mensen op de baan

Last but not least, vergeet de mensen op de baan niet. Voor andere bedrijven worden zij als extern gezien. Maar niet iedereen zal de nodige beschermende producten voorzien. Neem dus uw eigen maatregelen en voorzie uw teams van hun eigen persoonlijke kit, met mondmasker, handgel en ander beschermende producten. Zo zijn ook zij zoveel mogelijk beschermd. 

Maximum Image Safety

Ook Maximum Image is getroffen door de Corona maatregelen, waardoor we met een kleinere bezetting werken dan anders, maar dit heeft geen directe impact op de leveringen. Anderzijds, moeten ook wij creatief zijn. Al de evenementen zijn uitgesteld of geannuleerd op korte termijn. Daarom zetten we nu in op het beschermen van personeel gekoppeld aan de nodige marketing om zo een interessante win-win situatie te creëeren voor onze klanten. 

Maximum Image is een one-stop-shop voor uw imago. Zo verzorgen we dagelijks het imago van KMO's en multinationals zoals Carrefour, Hyundai, Panasonic, etc. Dit doen we met 5 productgroepen onder één dak aan te bieden: werkkleding - promokleding - sportkleding - relatiegeschenken - visuele communicatie. 

Stay safe, stay healthy!
Maximum Image team